Εξοικονόμηση ενέργειας αντικαθιστώντας τα παλιά κουφώματα με ενεργειακά

Εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό έως και 35%

Τα καύσιμα ακριβαίνουν καθημερινά, τα αποθέματά τους συνεχώς λιγοστεύουν και η ηλεκτρική ενέργεια είναι επίσης πολύτιμη.

Το παγκόσμιο κλίμα μεταλλάσσεται εξαιτίας των ανεξέλεγκτων επεμβάσεων του ανθρώπου στο περιβάλλον και της κατάχρησης των διαθέσιμων ενεργειακών πόρων.

Τι θα λέγατε ενώ κάνετε οικονομία στο πορτοφόλι σας, παράλληλα να συμβάλατε στη σταθερότητα της εθνικής οικονομίας και ταυτόχρονα να μειώνατε την προσωπική σας συμβολή στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις κλιματικές αλλαγές ?

Η χρήση και μόνο θερμομονωτικών κουφωμάτων στο σπίτι σας, μπορεί να στηρίξει αποφασιστικά στους παραπάνω στόχους, αφού για τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης των κατοικιών καταναλώνονται τα μεγαλύτερα ενεργειακά κονδύλια των νοικοκυριών.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρατηρούνται απώλειες θερμότητας από μέσα προς τα έξω και αντίστοιχα τους καλοκαιρινούς μήνες εισέρχεται θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον. Αν αναλύσουμε τις ευθύνες των δομικών στοιχείων στη θερμοδιαρροή σε ένα μέσο σπίτι αντιλαμβανόμαστε πως

  • Το 20% της θερμικής απώλειας οφείλεται στη σκεπή
  • Το 25% της θερμικής απώλειας οφείλεται στους τοίχους
  • Το 20% της θερμικής απώλειας οφείλεται στο δάπεδο
  • Το 35% της θερμικής απώλειας οφείλεται στα κουφώματα

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω έρευνες, η χρήση ενός θερμομονωτικού κουφώματος μειώνει την απώλεια θερμότητας έως και 35% σε σχέση με ένα απλό κούφωμα, ενώ μπορεί να μειώσει τα έξοδα θέρμανσης έως και κατά 25%.

Αθροίζοντας όλα τα παραπάνω, και λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολυκατοικίες οι απώλειες από σκεπή και πατώματα μειώνονται, εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο αποδοτικότερος τρόπος μείωσης των απωλειών θερμότητας και συνεπώς εξοικονόμησης χρήματος για ψύξη και θέρμανση επιτυγχάνεται με την κατασκευή κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα και με εξελιγμένους ενεργειακούς υαλοπίνακες.

Άμεση η ανάγκη για Εξοικονόμηση Ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση του πληθυσμού που κατοικεί σε αστικές και ημιαστικές περιοχές.

Περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της γης ζει σήμερα σε πόλεις, ενώ πριν από 100 χρόνια, μόλις το 14% κατοικούσε σε αστικά κέντρα. Εκτιμήσεις μάλιστα δείχνουν πως το 2100, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα κατοικεί σε πόλεις !

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, υπάρχουν πάνω από 170 πόλεις με πληθυσμό πάνω από 1.000.000 κατοίκους. Αναμένεται μάλιστα, πως στα προσεχή 10 χρόνια, 700 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως θα μετακινηθούν προς τις πόλεις.

Με το δεδομένο της έντονης αστικοποίησης του πληθυσμού καθώς σχεδόν το 80% των κατοίκων της Ευρώπης ήδη κατοικούν σε πόλεις και του γεγονότος πως οι πόλεις προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων τους σε θέρμανση, ψύξη, φωτισμό και ζεστό νερό χρειάζονται πάνω από το 40% της συνολικά παραγομένης ενέργειας, γίνεται άμεσα αντιληπτή και επιτακτική η ανάγκη της λήψης μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και το όφελος που θα προκύψει συνολικά για τον κρατικό και τον κρατικό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σε σχετικές έρευνες έχει αποδειχτεί ότι η χρήση θερμομονωτικών κουφωμάτων στα κτίρια, μπορεί να συμβάλλει σε σημαντική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας για τις ανάγκες του χώρου  που αγγίζει μέχρι και 35%.

Μετρήσεις, που έγιναν το 2007 σε κατοικίες στην Αθήνα που δεν διαθέτουν διπλά τζάμια και θερμομονωτικά κουφώματα, κατέγραψαν εσωτερική θερμοκρασία για το 50% των ημερών του έτους, άνω των 34Ο C, ενώ κάποιες ημέρες παρατηρήθηκαν και ενδείξεις θερμοκρασίας της τάξεως των 42Ο C.

Η ικανότητα ενός κουφώματος να μην επιτρέπει τη διακίνηση θερμότητας από τη μια πλευρά στην άλλη καθορίζεται από ένα μέγεθος που ονομάζεται συντελεστής θερμοπερατότητας (U-value ή Κ- Uvalue=W/m2K). Μετριέται σε Watt ανά τετραγωνικό και μετράει τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον σε βαθμούς της κλίμακας Kelvin. Όσο χαμηλότερο είναι το U-value, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του προϊόντος στη ροή θερμότητας (θερμική απόδοση) και τόσο καλύτερες είναι οι μονωτικές του ιδιότητες

Για την επίτευξη εξαιρετικών επιδόσεων θερμομόνωσης στα κουφώματα της, η ALVEK, συνεργάζεται με επώνυμες διελάσεις προφίλ με στόχο την άρτια κατασκευή των θερμομονωτικών κουφωμάτων κατατάσσοντάς τα στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης βάση των Ευρωπαϊκών αλλά και Διεθνών προδιαγραφών.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑ

1, Αποδοτικότερη θερμομόνωση το χειμώνα
2, Ευκολότερη ψύξη το καλοκαίρι
3, Μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης & ψύξης έως και 40%
4, Ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος
5, Μείωση έως και 70% της εισερχόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας που φθείρει κουρτίνες, χαλιά, έπιπλα κ.α.
6, Η διαφορά κόστους από το διπλό γυαλί δεν είναι μεγάλη και η απόσβεση τους γίνεται σε 1 χρόνο
7, Όμοια όψη με το απλό γυαλί

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Τα ενεργειακά γυαλιά είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην επεξεργασία καθώς απαιτούν ειδικό χειρισμό και συγκεκριμένα προϋποθέτουν την ύπαρξη ειδικών μηχανημάτων, την οποία διαθέτουν εξειδικευμένοι και λίγοι τζαμάδες στην Ελλάδα.

Αρχιτεκτονικές λύσεις με προϊόντα Al.vek στις αποκαταστάσεις κτιρίων

Η Al.vek έχει αναπτύξει πλήρεις και ολοκληρωμένες λύσεις για την αντικατάσταση και αναβάθμιση παλαιών κουφωμάτων ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων.

Τα συστήματα της Al.vek αντικαθιστούν με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο όλων των ειδών παλαιά κουφώματα (ξύλινα, αλουμινίου παλαιού τύπου, κτλ) είτε αυτά είναι απλά και με μονό τζάμι, είτε είναι με ρολό, είτε με παντζούρι.

Πρόσφατη μελέτη του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης εξέτασε διεξοδικά την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της αντικατάστασης των κουφωμάτων σε υφιστάμενα κτίρια (σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες) με νέα θερμομονωτικά κουφώματα σε διαφορετικού τύπου κτίρια (μονοκατοικία, πολυκατοικία) και με διαφορετικού τύπου κουφώματα (ανοιγόμενα, συρόμενα, διαφορετική θερμοπερατότητα Uvalue, κλπ). Η μελέτη αποδεικνύει ότι σε μη μονωμένα κτίρια η αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου μπορεί να εξοικονομήσει 25-30% ενέργεια για θέρμανση και 14-18% για ψύξη.

Τα συστήματα της Al.vek έχουν από τους καλύτερους Ευρωπαϊκούς συντελεστές θερμοπερατότητας σε συνδυασμό με ενεργειακούς υαλοπίνακες φτάνει το 40% για θέρμανση.

Η Al.vek κουβαλώντας περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρία, εντάσσεται πλέον στις πιο εξελιγμένες εταιρείες στο χώρο του σχεδιασμού και παραγωγής κουφωμάτων με τελευταίας τεχνολογίας γραμμές παραγωγής.

Η Al.vek συγκαταλέγεται στην ελίτ των κορυφαίων ευρωπαίων προμηθευτών κουφωμάτων αλουμινίου και συνθετικών για αρχιτεκτονικές λύσεις, καλύπτοντας τις αυξημένες απατήσεις των διεθνών αγορών για

  • Ασφάλεια (σε διαρρήξεις, πυροβολισμούς, φωτιά, καπνό, σεισμούς)
  • Εξοικονόμηση αλλά και ταυτόχρονη παραγωγή ενέργειας ( με ύψιστη θερμομόνωση, ελεγχόμενη σκίαση)
  • Προστασία σε ακραίες καιρικές συνθήκες ( ύψιστες αντοχές σε ανεμοπιέσεις και υδατοστεγάνωση)
  • Υψηλή αισθητική που υποστηρίζει όλες τις αρχιτεκτονικές τάσεις